Spelare förlänger!

Både Totti och Tevez övergångarna rasade, men nu kommer lite gladare nyheter:

Elias Olofsson Ståhl valde i sista stund att skriva på en förlängning för IFK på två år. "Jag gör det för klubben och jag gör det för fansen som stöttar mig", ska han ha sagt till sin agent innan påskriften.

En annan förlängning var Mikael Nilsson som också valt att skriva på för IFK, men förmodligen kommer lånas ut till någon Skellefteåklubb under våren.

Därmed stänger transferfönstret för denna gång. En del övergångar kommer förmodligen inte offentliggöras förrän efter midnatt och kan därför hamna på bloggen under veckan. Utlåningskontrakt och rykten kan ske med lite olika mellanrum så håll absolut utkik, men i övrigt får ni nog hållas tills nästa transferfönster!

/Patrik "Nasri" Nilsson och Emil "Xavi" Lindgren


Spelare förlänger


Tevez nobbar i sista stund.

Tottiövergången gick tyvärr aldrig i lås och nu kommer nästa smäll för IFK. Även Tevez nobbar.. "Jag är rädd för den där Stefan Postolovski", ska han ha sagt i samband med att Totti lämnade IP.



Tevez förvåning efter Postos uttalande


Totti-affären sprack i sista sekund!

IFK och Roma hade tillsist lyckats enas om en övergångssumma för Totti. Roma skulle få 4 miljoner euro + Stefan Postolovski i utbyte mot italienaren. Affären tycktes då gå i hamn och allt skulle bara sättas på papper. Problemet var att ingen pratat med Stefan om bytet.

Stefan blixtinkallades till IP där han möttes av Romas sportchefs hälsningar: "Välkommen till Roma". Stefan ska ha svarat: "I helvete, jag ska till Real!" och vänt på klacken.

Kort därefter lämnade en snopen Sabatini och en otroligt besviken Totti, Ringelvallen.


IFK rycker i Tevez!




Först Totti och nu ser Tevez ut att vara påväg in till IFK. Vilket anfall Arvidsjaur är påväg att skaffa sig!

Ryktet om att Jaffar Aiddai skulle ha gjort en Tevez spred sig snabbt över fotbollsvärlden. Och Tevez själv kontaktade IFK:s styrelse och berättade att han har patent på just de handlingar han gjort mot City. Mari-Ann Lindmark från IFK gick nyligen ut med ett pressmeddelande

"Vi har valt att säga upp kontraktet med Jaffar för att slippa domstolsförhandlingar"

Precis efter det pressmeddelandet ringde Roberto Manchini upp Mari-Ann och berättade: "Ni kan få honom om ni kan matcha hans lönekrav, då ni är den enda klubben i världen som förmodligen skulle kunna hantera Tevez med tanke på hur ni klarat av Jaffar!"

Lönebudgeten i IFK är ytterst låg och det som en spelare hittills erbjudits är en statoilkorv och en dricka. Nu får vi hoppas att sponsorerna plockar fram de 1,5miljoner i veckan som Tevez vill ha för att skriva på!

Fortsättning lär följa!


Totti slutförhandlar!

Enligt uppgift till sillybloggen befinner sig just nu Totti, hans agent, och Romas sportchef Walter Sabatini, på Ringelvallen i Arvidsjaur för att slutföra övergången. IFK och Totti är överens om de personliga detaljerna och nu fattas bara att klubbarna ska komma överens om en övergångssumma. Enligt uppgifterna har Totti gått med på en lönesänkning på ca 98% för att flytta till Arvidsjaur.

Parterna är just nu en bit ifrån varandra då Roma begär ca 20 miljoner euro, medans IFK är beredda att betala runt 5 miljoner euro.

Det återstår att se om IFK är så gräva fram de pengar som Roma begär. IFK som ju tidigare fick in ca 4 miljoner euro från försäljningen av halva Jacob Norberg, har en bit upp till Romas krav.

Räkna med att det kommer låta mer om den här affären.

Sista dagen för övergångar!

Följ Sillyseason Arvidsjaur såhär sista timmarna innan övergångsfönstret stänger. Vid 00.00 behöver alla övergångar vara klara för denna gången och vi kan förvänta oss att ett antal lär ske!

Läget för IFK:arna

Vi går mot sluttampen av detta transferfönster och har en del ouppklarade övergångar som förväntas bli klara i dagarna.

Elias OS, transfervärldens mest omskrivna är pånytt aktuell för olika proffsklubbar. Är det Barca denna gång? Mycket talar dock för att han blir kvar i IFK under sommaren då de är villiga att skriva ett långtids kontrakt!

Kasper som tidigare sagt att han lämnat har nu bestämt sig för att stanna och skrivit på ett 1års avtal med IFK!

Totti själv vill avrunda karriären i Arvidsjaur, men det verkar svårt för IFK att få tag i pengarna som krävs för att övertyga Roma att släppa iväg honom

Mikael är fortfarande aktuell för spel med Sunnanå, men det mesta tyder på att även han stannar i IFK till sommaren

Simon Alsenhag skrev i dagarna på ett 2års avtal med IFK!

Jaffar har skrivit kontrakt, men har varit osynlig på träningarna. Är han måntro en ny Tevez för IFK?

Stefan Postolovski har åkt på en knäskada och förväntas bli borta ett tag framöver. Därmed försvann intresset från pojkar 00/01. Men denna motgång lär göra att Posto kommer tillbaka starkare än någonsin och då kommer förmodligen intresset för spelaren dyka upp från alla möjliga håll!

Totti till IFK?

Tidigare i veckan avslöjade bloggen att Martin Renfeldt kunde blivit lagkamrat med Francesco Totti i Roma 1997. Nu ser det dock ut att bli verklighet trots allt! Totti var nämligen och tränade med IFK Arvidsjaur i onsdags och visade upp fotbollskunskaper i världsklass sina 35 år till trots.

Totti som varit Roma trogen hela sin karriär sägs vilja avslut sin karriär i IFK. Och förhandlingarna är redan igång för att få till en övergång redan i januari.

Ska Totti och Renfeldt förenas tillslut, 15 år senare?

 


Erik Granberg nobbar Svensbyn



Enligt Erik Granberg själv har han tackat nej till ett erbjudande från Svensbyn. Erik som går skola i Piteå, men meste är i Arvidsjaur fick häromveckan ett kontraktserbjudande.
Enligt Erik själv är deras långa gräs en av anledningarna att han tackar nej. "Jag avskyr långbollar", ska Erik ha sagt. Och därmed ser IFK ut att få behålla ännu en spelare!

Romatränaren: "Martin var klar för oss"

I dagarna gick Sir Alex ut i Aftonbladet och berättade om att Van Persie hade kunnat hamna i United om han inte hade blivit utbytt tidigt i en reservlagsmatch.

Nu idag gick Romapresidenten ut och berättade en liknande historia om IFK:s Backklippa Martin Rehnfeldt. Året var 1997. Martin var 14år gammal och ansågs som en av Sveriges absolut mest lovande anfallare. Roma hade scouter på plats i Arvidsjaur för att locka över Rehnfeldt, men allt slutade illa. En försovning gjorde att Martin kom 3minuter sent till träningen. Som vanligt levererade han en träning av hög internationell klass, men där tog intresset från Roma slut och han fortsatte i IFK där han nu 2012 fortfarande är kvar som en klart dominant spelare, men numera omskolad till mittback för att få en längre karriär.



Martin som kaffe- och korvkokare, men verkligheten
hade kunnat vara en helt annan... På bilden finns även
hans nuvarande tränare Samuel Lindmark


Anton Agelund förlänger sitt kontrakt med IFK!




Idag blev det klart att Anton Agelund blir kvar i IFK till sommaren! En hel del rykten har legat i luften kring denna lirare.

Först snackades det om att han skulle bli hockeyproffs, men Anton själv dementerade dessa uppgifter: "Om Foppa slutar så slutar jag också!"

Sedan snackades det om att han skulle bli innebandyproffs istället, men även dessa uppgifter dementerade Anton: "Njaa.. Innebandy är visserligen kul, men då får de allt ta och sätta på spelarna ett par skridskor och byta ut bollen mot en puck."

Idag blev dock kontraktet med IFK klart. Hans agent berättar för Sillyseason: "Anton har funderat, men egentligen var det inget snack. När styrelsen kom med ett kontrakt på 4,5år, en statoilkorv och en dricka så kunde han helt enkelt inte stå emot!"

Därmed ser IFK ut att få behålla åtminstone en av sina talangar ett bra tag framöver!


Kasper påväg att lämna IFK



Kasper visar prov på god speluppfattning på chockladhjulet
"Han har känsla den killen", ska flera scouter sagt



Drygt en vecka återstår av transferfönstret och ännu en talang är nu påväg att lämna IFK. Men precis som Tevez har Kasper Lundberg-Ask nobbat bud från PSG. "Kasper vill till en större klubb", ska hans agent ha sagt.

Frågan är nu var Kasper hamnar. Det är allmänt känt att United är klubben i hans hjärta, men även Arsenal ska ha försökt locka över den 14årige talangen på provspel.

Med tanke på Jajjes tränarroll i Barcelona är han förmodligen aktuell även för den klubben! "Kasper är en stor talang, men jag vill gärna se honom på A-lagsträningarna i Arvidsjaur innan vi vågar skriva kontrakt", har Jajje berättat för Sillyseasonarvidsjaur

Helt klart är dock att Kasper lämnar IFK till sommaren. P98 hade klart med kontrakt, men Kasper bekräftade själv i helgen att han valt att bryta det innan det ens påbörjats.

Fortsättning lär följa


Jajje ny tränare för FC Barcelona!




Idag har Jonas Risberg varit ryktenas man inom IFK. Hans skadeproblem de senaste två åren gjorde att P9899 hörde av sig för att få honom som tränare till sitt lag. När Jajje fick förfrågan funderade han en del, men valde att tacka nej till erbjudandet. Efter en stunds tystnad berättade han att det beror på att han är klar för Barcelona! Som huvudtränare!

Detta gör alltså att vi har en tränare från Arvidsjaur i FC Barcelona. Enligt ryktet kommer Pep Guardiola vara assisterande tränare i fortsättningen. Har det möjligen med Zlatan Ibrahimovic att göra? Vad är det Barcelona döljer för oss? Vi följer händelseutvecklingen med spänning.

Detta förklarar också Barcelonas blixtvärvning av den mycket talangfulle Jacob Norberg. Jajje har helt enkelt scoutat spelaren i flera år och ville se till att vara först med värvningen!
Är det fler Arvidsjaurspelare som är på G till Barcelona av samma anledning? Håll utkik på SillyseasonArvidsjaur!

Idag bekräftade också Emil Lindmark att han är klar för en klubb i Saudi Arabien. Vilken ville han hemlighålla tills vidare.

Alsenhag gör en nossraL kirneH

Många rykten idag och man måste komma ihåg vårt motto: Vi kan inte göra det sämre än Aftonbladet

Rubriken här är kanske lite svår att tyda, men Öhman gjorde en Henrik Larsson och började innebandy under vintern. Nu verkar det för Simon Alsenhag bli tvärtom. Han slutar med innebandy!

Detta efter att igår helt enkelt ha dominerat sönder en fotbollsträning!

Fortsättning lär följa

AKTUELLT: Nya uppgifter kring EOS

Elias själv går nu ut och dementerar uppgifterna att han skulle vara klar för Real: "Jag ska fan inte till Real" ska han sagt i en kommentar till redaktionen. Den kommentaren är också fullt förståelig då han är ett stort Barcafan

Real Madrid bekräftar också nyheten. Självaste Mourinho går nu ut med ett uttalande: "Vi hade en överenskommelse med klubben, men EOS vägrade helt enkelt!"

Ovissheten kring Elias fortsätter alltså och var transfermarknadens hetaste spelare hamnar nu återstår därmed att se!

EOS klar för Real!





Den spelare som det kanske snackats mest om på bloggen är nu helt klar för Real Madrid! Efter gårdagens förlust och morgonens chockvärvning av Jacob Norberg till Barca ska Mourinho även han insett att de behöver förstärkningar från Arvidsjaur P96. Enligt ryktet ska Elias ersätta Pepe efter dennes vansinnes attack på Messi. Vi har redan hört om besvikelse från Börje, men nu på morgonen gick Pepe ut med följande pressmeddelande till sillybloggen:

"Jag är lessen, men jag var helt enkelt besviken på Börje. Har inga fler kommentarer"

Man får givetvis ha en del förståelse för den besvikelsen, med tanke på hur Peter Forsberg reagerade i intervjun, efter finalförlusten 1994. Hursomhelst har Pepe säkerligen en lång avstängning att vänta och Real får därmed in en kanonspelare i form av Elias Olofsson-Ståhl! Övergången kommer ge mer pengar till IFK:s värvningsbudget, eftersom budet sägs ligga kring 50miljoner för de matcher där Pepe är avstängd. Meningen är sedan att han ska lånas ut till Arvidsjaur för att fortsätta utvecklas under sommaren.

Norberg klar för Barcelona!

Igår avslöjade silly-bloggen att Barcelona kommit med ett bud på IFKs Jacob Norberg. Nu verkar affären vara i hamn. Norberg själv skrev på facebook: "Inte helt officiellt än :) Fick inte läcka ut för mycket till media enligt Barcas ledning".

Eftersom Barca köpt upp 50% av rättigheterna till Norberg kommer han fortsatt att spela med IFK tills dess att Barca köper upp honom helt.

De 40 miljonerna som IFK inkasserade i denna affär lär dra igång transfercirkusen ännu mer...

Mikael gör en Foppa?

 


Och med det menar vi givetvis comeback! I somras hade de hårda dueller på fotbollsplanen och Mikael tog initiativet att helt enkelt ta hjälp av Mr. 21 eftersom de båda haft ungefär lika mycket skadeproblem.

Efter flera år av skador ser dock Mikael ut att vara påväg tillbaka och frågan är i vilket lag det blir? Enligt ryktet har han provtränat med Sunnanå i veckan och kan därmed mycket väl hamna i Skellefteå. Men enligt hans agent(hans bror) är det troliga att Arvidsjaur kan inkassera nästa nyförvärv!


En viktig fråga återstår dock innan någonting kan klargöras: Är Mikael lika besviken på Börje som Peter Forsberg en gång var? ;)


Jaffar påväg tillbaka till IFK

Han har haft ett års uppehåll för att spela hockey och helt enkelt ta en paus från fotbollen. Lenn Enkvist avgång som tränare efter säsongen 2010 tog hårt på jaffar som därmed behövde ett break. Nu ser dock suget ut att ha återvänt! Enligt säkra källor (Att Jaffar tryckte gilla på fb på en kommentar om bloggen) är han påväg att skriva ett ettårskontrakt med IFK.

Det är ett antal spelare som är påväg bort till olika storklubbar och styrelsen i Arvidsjaur tycker det är fantastiskt att vi har en sådan bra verksamhet. Nu när nyförvärven också är på ingång så kan Arvidsjaur förmodligen se fram emot en kanonsäsong! Och frågan är. Betyder Jaffars comeback att fler vågar hänga på?



Lagkamraterna återförenas? Från vänster: Jaffar, Emil, Jensa


Barcelona bjuder på Norberg!

Storklubb efter storklubb rycker i IFKs talanger. Här är nästa bomb. FC Barcelona har lagt ett bud på Jacob Norberg. Regerande Champions League-mästarna är beredda att betala 4 miljoner euro för 50% av rättigheterna till den unge mittfältaren. Detta för att Norberg ska kunna fortsätta utvecklas i IFK för att sedan köpas helt när Barcelona vill ha in honom i laget.

Budet har även bekräftats av Norbergs agent: "Vi har ett bud från Barca, men det finns också andra klubbar med i bilden".

Vilka lag som är de "andra klubbarna" är dock oklart. Men som vanligt när det gäller silly-season ryktas det om P98.

Emil Lindmark till Saudiarabien?

Många rykten florerar i dag. Från ingenstans blev Emil Lindmark idag klar för en klubb i Saudiarabien. IFK:s styrelse vill ej uttala sig om övergången, men det sägs att pengarna ska vara anledningen. IFK försökte, men kunde inte matcha miljardbudet som kom in och därmed ser det senaste decenniets skyttekung från Arvidsjaur ut att vara förlorad.

Posto klar för P00/01?



Han har tränat hårt hela vintern för att få till ett kontrakt med IFK. Det har även gått rykten om United, Real, City, Chelsea ja alla de stora klubbarna och träningen har gett resultat och första budet för iår kommer från IFK Arvidsjaur pojkar 00/01 och frågan är om Stefan Postolovski kan stå emot detta bud. De erbjuder honom lagkaptensbindeln och möjlighet att träna hela träningarna. Dessutom kommer han få ta alla fasta situationer. Kommer han kunna motstå detta bud?

Fortsättning lär följa

Forsgren på väg bort?

Ett av de första inläggen på denna blogg handlade om att Oskar Forsgren var klar för en norsk klubb. Det köpet blev dock aldrig av när den norska klubben blev medveten om hans matvanor. Nu ryktas det att även IFK har lessnat!

I lördags skulle Forsgren spelat inomhusturnering för ett av Arvidsjaurlagen, men han saknades i laguppställningen pga av sjukdom sades det. I dagarna har det dock blivit klart att han kommer att välja innebandyn framför försäsongsträningen, vilket iofs är helt naturligt, men som gör Arvidsjaurs tränare Samuel Lindmark bekymrad: "Vem ska nu se till att han äter rätt"

Alla dessa spekulationer gör att Arvidsjaur knappast lär förnya kontraktet med den så talangfulle spelaren "Vi vill inte ha en ny Adriano", ska Samme ha sagt och därmed tvingas Forsgren bort.

Ny klubb är ej klar

Bud på EOS!

I dagarna fick vi veta om Real Madrids och Manchester Uniteds intresse för Elias Olofsson-Ståhl. Real ska nu ha lagt ett bud på den unge mittfältaren. Det handlar om en bytesaffär där Sami Khedira skulle gå motsatta riktningen.

Khedira sägs vara positiv till en flytt till IFK Arvidsjaur. På Santiago Bernabeu är dock det stora frågetecknet hur de ska övertyga Elias.

Elias som så sent som i höstas sade: "Den enda klubb som jag skulle kunna lämna för är IFK Arvidsjaur P98". Då en övergång dit verkar vara omöjlig kanske Real Madrid kan vara den rätta vägen att gå.

Vi har säkerligen inte hört det sista om EOS!

Dennis till Lill-Pite

Övergångarna duggar tätt kring IFK Arvidsjaur. Enligt säkra källor (Dennis himself) har Lill-Pite varit i kontakt med våran målvaktstalang för att skriva ett kontrakt för nästkommande säsong.

Dennis själv har valt att tacka nej med kommentaren: "Jag orkar inte"

Och frågan är vad han säger när IFK vill förnya kontraktet


Sanningen om de galna transferryktena!

Som silly-bloggen kunde bekräfta igår så fanns Manchester Uniteds Nani på plats i Sorsele igår, och provspelade för just Sorsele. Även Kaká fanns med i Sorseles storsatsande lag. Rykten om att dessa två stjärnor var påväg till Sorsele tog snabbt fart.

Dessa uppgifter dementeras nu kraftigt från en källa med god insyn i både Real Madrid och United. De två spelarna var dock i Sorsele av en annan anledning. Båda var utsända för att försöka övertala Elias Olofsson-Sthål att flytta till deras klubbar. Sir Alex och Mourinho är båda mycket intresserade av IFK:s unge talang som var en av turneringens bästa spelare. Men för att inte trissa upp priset, valde de att inte skicka några agenter.

EOS sågs även skämta med Kaká efter en match, och enligt uppgift ligger Real Madrid bäst till. Och med tanke på Mourinhos förmåga att hantera stökiga spelare kanske det vore ett klokt val, även om EOS fortfarande hoppas på en övergång till P98!


Kaká och Nani tillsammans i Sorsele

Nani till Sorsele?



Mycket United just nu. Inte nog med att Sir-Alex misslyckades med en värvning från IFK. Nu ser också Nani ut att vara förlorad för Manchester United. Spelaren ska enligt säkra uppgifter varit och provspelat för Sorsele IF och gjort stort intryck med fin teknik och fina avslut.

Nånting i Sorsele verkar locka de stora stjärnorna då flera etablerade världsstjänor befann sig i Sorsele. Sir Alex har gjort ett fantastiskt jobb trots mycke kritik iår, med tanke på truppen han har, men utan stjärnspelaren Nani verkar Premier League-titeln allt längre bort.

Fortsättning lär följa

Dagens EOS

Enligt ryktet befann sig EOS idag på fotbollsturnering som målvakt, men flera agenter insåg snabbt att det handlade om en bluff, där målvakten hade lånat hans byxor med initialerna EOS, helt enkelt för att göra Sir-Alex intresserad med tanke på De Geas tunga start.

Spelaren i fråga lyckades dock spela mycket bra och imponerade på Man Uniteds agenter som utespelare, men så kom nyheten som slog ner som en bomb på facebook och Sir Alex avskräcktes direkt..


Elias Olofsson Ståhl

Inte mätt än! — i Sibylla sorsele.


Henke till IFK

Ja nyligen kunde Silly-seasonbloggen avslöja att Erik Öhman gör en Henke Larsson och spelar innebandy i vinter för att på så sätt öka motivationen. Nu slår nästa Henke bomb ner i IFK.


Henrik Borgeryd, den lovande ishockeymålvakten från Arvidsjaur byter sport för att satsa helhjärtat på fotboll! Han skrev idag på ett kontrakt för att stå målvakt under inomhusturneringen i Sorsele. Kontraktet är ett så kallat tills vidare kontrakt och så länge det går bra kommer han få fortsatt förtroende.


Det går en del diskussioner om värvningscuper och mutförsök under denna cup då Arvidsjaur far med två lag. Lag 1 och 2. Nu går dock de båda lagkaptenerna Xavi och Nasri tillsammans med tränaren Inge "John" Bergh ut och dementerar dessa uppgifter. Inge säger: "Visst vi har fått in en del nyförvärv, men det är ingen schism mellan lagen. Vi åker dit som ett lag tillsammans, men delar upp oss för att få möjligheten att spela mer".

Rykten går samtidigt att Amir skrivit på för Sorsele. Det ska dock bara röra sig om ett så kallat korttidslån, men enligt en stark källa i Gazetto Dello Sport i Italien gör detta att Milans intresse för superanfallaren minskat. "Tänk er om han skulle göra samma för oss. Alltså spela nån match för Inter. Det skulle aldrig funka och därmed är vi inte beredd att ta risken att skriva på", ska Allegri ha sagt.
 


Amir efter bronset i
inomhuscupen i Luleå
då i IFK:s färger


Nasri på gång till IFK!


Ja inte Samir Nasri utan våran egen Patrik "Nasri" Nilsson ser ut att återvända till IFK Arvidsjaur. Patrik sade redan i höstas att ha skulle avgå som tränare för P96. Rykten pekade på att han skulle ta över storsatsande P98 där Emil Lindgren nyligen avgått.

Men efter förra helgens bragd där Patrik i sitt sista tränaruppdrag för P96 ledde laget till ett brons i Umbro Futsal Festival, tog ryktena fart igen. Var det dags att ta steget till en storklubb nu? Rykten om Manchester City och Juventus blev allt envisare.

Sen kom uppgifter om att Patrik skaffat sig en bostad Arvidsjaur. Silly-bloggen tog kontakt med Patriks agent och fick som första sportsajt ta del av dessa rykande heta uppgifter: "Patrik känner att han har mer att ge som spelare och har därför skrivit på ett spelarkontrakt med IFK Arvidsjaur."

Enligt uppgifter sträcker sig kontraktet över 4,5 år, med en klausul som gör att IFK kan bryta kontraktet vid långvarig skada.

IFK:are gör en Henrik Larsson!


Silly-bloggen ber om ursäkt för dålig uppdatering, men återkommer nu med en glödhet transfer.

Det var en hel del snack om IFK Arvidsjaurs talang Erik Öhman under sommarens transferfönster. Nu är det dags igen! Enligt en anonym källa med insyn i Öhmans privatliv har han skrivit på ett kontrakt med ett innebandylag i Umeå.

Öhmans agent bekräftar övergången: "Det har varit på gång ett tag, men allt ska vara klart nu". Vad kontraktet innehåller ville han dock inte avslöja.

På frågan om detta kommer påverka Öhmans framtida fotbollskarriär svarar agenten: "Nej detta får mer ses som hobbyverksamhet. Erik har ett antal klubbar på gång inför sommaren men det mesta talar för att det blir en förlängning med IFK Arvidsjaur."

 


RSS 2.0