Frågetecken kring PSG!

Piteå Summer Games väcker stora frågetecken iår. Turneringen går av stapeln i helgen med start i morgon, samma dag som transferfönstret officiellt öppnar. Bland Arvidsjaur lagen har det uppstått några frågetecken vilket lag en del spelare kommer att representera:

1. P96 tränare har redan officiellt gått ut med att deras anfallsstjärna Björn Eriksson inte kommer att spela med dem i helgen. Betyder detta att han nu är klar för P98? Om ryktena stämmer kommer han att presenteras imorgon och göra debut samma dag.

2. Ryktenas man i sommar, Elias Olofsson Ståhl, har visat tydliga tecken på att han är nära en övergång till P98. På matchen igår sågs han både bära benskydd med direkt anknytning till P98 samtidigt som han sågs dricka vatten ur P98:as tränares vattenflaska. P98:as tränare var också på plats igår, kanske för att scouta honom en sista gång före transferfönstret öppnar imorgon. Allting tyder på att övergången blir klar imorgon, men som vi alla vet kan allt hända inom fotboll.

3. Barcelonas Xavi sade igår i en intervju med Marca: "Jag har vunnit allt man kan vinna inom fotbollen, utom en sak, Piteå Summer Games, det vore en dröm att få vinna den turneringen." P98 som länge varit intresserade av världens kanske bästa fotbollsspelare sägs ha lagt ett bud och väntas slutföra övergången efter midnatt inatt.

Skulle dessa värvningar gå vägen bör nog P98 räknas som stora favoriter att ta hem hela turneringen.

Redaktionen till PSG

Större delar av Sillyseason redaktionen åker i helgen iväg till PSG. Det kan innebära lite dålig uppdatering, men samtidigt lär det också innebära sjukt många nya rykten och sanningar som dyker upp sen!

Nya tränare

Man har länge undrat vem som ska bli assisterande tränare till Samuel Lindmark. Det ryktades om Sir Alex men de fick tag på en bättre som har allt som Sir Alex har och även det som han inte har nämligen utseendet. Det blir Daniel "Dagge" Oskarsson. Den rutinerade vänsterbackens första drag blir att omformera laget och omskola Richard Granberg till anfallare. Hur vi vet detta är att i en intervju med spanska Marca sa Dagge: "Richard Granberg borde användas i en mer offensiv position med det skottet som han har" Källa Johan Roth

P96 tar upp kampen med 9899

Igår blev Axel Holmström helt klar för P96 och idag har de gjort klart med ytterligare en spelare för att täcka upp för Jacob Norberg och ta upp kampen mot storsatsande P9899. En annan Skellefteåbo. Marcus Pettersson kommer spela för P96 under Summergames. "En lång och riktigt bra spelare", ska Axel Holmström ha sagt.

Tyvärr har Moskoselsansvarige Emil Lindgren lyckats med att få Björn Eriksson till Boden. Han ska inte vara med under Summergames. Nu är det bara en tidsfråga innan han kommer tillbaka till Arvidsjaur, men då i P9899 om ryktena stämmer.
Domstolsförhandlingarna kring dessa mutbrott som sillyseasonbloggen tidigare behandlat väntas inledas i slutet av juli


Jacob Norberg nära ny klubb!


Jacob Norberg hann inte vara ute på marknaden länge, efter att ha sparkats från P96, innan han blev erbjuden nytt kontrakt. Storsatsande IFK Arvidsjar P98/99 var snabbt ute med plånboken och redan 10 minuter efter att Norberg sparkats erbjöds han ett 5 års kontrakt med P98/99.

Enligt källor ska Norberg vara muntligt överens med P98/99 och ska bara klara av läkarundersökningen (för att kolla att inget är brutet) innan han skriver på. Kontraktet kommer göra Norberg till hela föreningens bäst betalda spelare och sägs vara en av pusselbitarna som ska leda laget till seger i Gothia Cup inom några säsonger.

P96 ger upp Jacob Norberg

 

Jacob Norberg är nu mycket nära en övergång till P98/99 då P96 inte längre vill ha spelaren i laget. "Han ska tydligen ha en tendens att bryta saker, och vi vill gärna säga upp kontraktet innan han gör det själv" Ska en av ledarna i laget sagt. Tydligen ska en avbruten golfklubba varit det som fick bägaren att rinna över då oron för något värre är stort. Spelaren är nu alltså fri att förhandla med andra klubb... or.. ar *host*


Samme ny tränare för IFK



Halvvägs genom säsongen byter IFK Arvidsjaur tränare för sitt herrlag i division fyra.
- Det finns inga hard feelings, säger Jan-Erik Lindmark, avgående tränare.

Söndagens semifinal i Lilla DM/Coop Norrbotten Cup var Jan-Erik Lindmarks sista match som tränare för IFK Arvidsjaur division 4-lag i fotboll.

- Det är jobbigt att köra bil sextio mil i veckan till och från träningarna. Det är ett av mina skäl till att inte fortsätta som tränare, säger Jan-Erik Lindmark, som bor i Älvsbyn.

Samuel tar över
Ny tränare hämtas från IFK Arvidsjaurs egna spelarled. Samuel Lindmark drar av sig matchtröjan för att i stället styra laget från sidan av planen.

- "Samme" kommer inte att spela nämnvärt mycket själv under resten av den här säsongen. Det är inte bra, men vi måste ta till den här lösningen. Samtidigt innebär det här att någon av de unga spelarna kommer att få chansen att spela i vårt A-lag, säger Gert Nilsson, IFK Arvidsjaur Fotbolls ordförande.

Citerat från Göran Westerlund Piteå tidningen


Vi på Sillyseasonredaktionen hälsar Samme välkommen och kan bara beklaga att vi inte var först ut med nyheten! Vi kan dock glädjas över att vi var först med att Tomas Holmström är den som fyller luckan efter Samme på topp. Gert Nilsson kallar honom ung och visst. Han har nog många år kvar att ge!


Axel Holmström gör comeback i IFK-tröjan

För några år sedan
Axel för några år sedan i IFK-tröjan

En annan Holmström, Axel Holmström gör i helgen comeback i IFK tröjan under Piteå Summergames. Axel valde för två år sedan att flytta till Skellefteå för att satsa på hockey och lämnade då Arvidsjaur, men nu har han uppenbarligen tröttnat då han längtar tillbaka så mycket.
Övergångssumman ligger på ett lån av Emil Lindmarks fotbollsskor. Övergången har dragit ut på tiden då det varit svårt att skrapa fram denna sjuka summa, men nu är det alltså klart!

DAGENS BOMB: Tomas Holmström klar för IFK Arvidsjaur!





Så var det det helt klart. Tomas Holmström har länge övervägt en fortsättning i Detroit Red Wings. Han har även haft erbjudande att spela fotboll I MLS alltså USA:s högsta liga då han tydligen ska besitta riktigt fina fotbollskunskaper. Efter en del överväganden är det alltså klart att Holmström nu väljer IFK! Ryktet kring Arvidsjaur har gått och i helgen ska Holmström(se bilden) sökt upp lagkaptenen i Div 6 Tim Andersson och fjolårets spelare i div 6 Jaffar Aiddai för att kunna få till ett kontrakt. Idag blev detta påskrivet och efter många om och men då styrelsen tror att han kommer vara en publikmagnet har de beslutat att han befrias från tränings - och medlemsavgifterna. 

Välkommen till Arvidsjaur!

Tromsø får konkurrens om supertalangen Forsgren!

Sillybloggen återupptar bloggandet tvärt efter dagens transferbomb. Oskar Forsgren som nyligen rapporterats vara i stort sett klar för Tromsø har fått lite att fundera över. Efter dagens match mot Munksund där han gjorde ett kanoninhopp ska Munksunds Sportklubbs tränare fått upp ögonen för IFKs unge talang. Klubben har nu lagt ett bud som IFK troligen inte kan säga nej till. Oskar själv ska också ha fått ett mycket generöst erbjudande, som bland annat innebär en livstidsranson av dextrosol. Enligt uppgift är det bara små detaljer som fattas och Tromsø får nog se talangen som förlorad. För IFK kommer detta innebära ett ekonomiskt lyft dels för övergångssumman och dels kommer dextrosolförbrukningen att minska rejält.

Midsommar

Nu tar redaktionen midsommaruppehåll, men är tillbaka med nya rykten och sanningar efter helgen!

Misstankar om mutbrott?



Målvakten Henrik Borgeryd ryktas vara påväg till Boden. Enligt uppgifter till sillyseason har Phillip Olofsson som spelar för pojklandslaget och tidigare bott i Arvidsjaur erbjudit Moskoselkillen Henrik Borgeryd ett kontrakt. Detta kontrakt innehåller dock så stora summor att man direkt kan koppla det till Moskosels ekonomiansvarige Emil Lindgren som tidigare uttryckt stort intresse av att få Henke till sitt lag.. Han ska enligt uppgifter gett Olofsson stora summor för att värva sönder P96 och då framförallt killarna Henke och Björn som har förflutet i Moskosel för att sedan kunna köpa de tillbaka till P9899 då P96 vägrat förhandla direkt.
Domstolsförhandlingar kommer inledas!

Timmy Andersson provtränar för Piteå IF?



Timmy Andersson har gjort en mycket fin säsong i både P96 och även utvecklingslaget i Arvidsjaur. Han har dessutom hunnit med en träningsmatch med A-laget! Detta har gjort att Piteå IF vill att han ska komma och provträna och gå gymnasiet där i höst! "Timmy är född -95 och är en riktig talang" ska en representant för Piteå ha sagt.

Källa: Timmy själv och Stefan Postolovski och representant från Piteå


Nya rykten kring EOS!


Elias verkar inte allt för nöjd med sin situation i IFK Arvidsjaur P96. För att visa sitt missnöje kom Elias mycket sen till gårdagens träning. Enligt en källa inom klubben har det uppstått en spricka mellan Elias och hans tränare Patrik Nilsson. Källan säger såhär: "Dom har inte pratat med varandra på 5 månader, Elias vill lämna men tränaren vägrar."

Frågan är hur länge Elias kan hålla på såhär innan klubben anser honom som omöjlig att ha kvar. Först i kön står IFK Arvidsjaur P98/99 som är beredda att betala vad som krävs för spelaren. Elias har också många gånger uttryckt sin önskan att gå till P98/99. Intresset från Manchester United ska ha runnit ut i sanden då Sir Alex är tydlig med att han inte accepterar att man kommer sent till träningen.

Fortsättning följer..

Emil Lindgren till IFK Luleå?



Enligt ryktet har IFK Luleå fått upp ögonen för våran vindsnabba Xavi. Emil sägs fundera över erbjudandet att gå skola i Luleå och samtidigt spela för IFK Luleå.
Emils Agent dementerar dock alla uppgifter och säger att Emil blir kvar som ekonomiansvarig i Moskosel och tränare för P9899 tills vidare.

Fortsättning lär följa!

Källa: Aftonbladet.se

Erik Öhman lämnar IFK!



Tidigare i vår har Erik Öhman varit och provspelat i tyskland. För några veckor sedan var han i Turkiet där Fenerbache fick upp ögonen för vår talang. Enligt ryktet fanns den turkiska klubben på plats i gårdagens div 6match för att se Erik och efter dennes mål bestämde de sig för att skriva kontrakt. Erik åker nu ner till Turkiet för att avsluta förhandlingarna.

Källa: Emil Lindmark

Postolovski i blåsväder!



IFK Arvidsjaur spelaren Stefan Postolovski har hamnat i blåsväder. Nyligen kommenterade han hela mediavärlden med orden: "Vem läser sånt nuförtiden?". Han har nog missat det faktum att bland annat Aftonbladet har flera miljoner läsare varje dag. Att Postolovski ställer till med rabalder har inte gått obemärkt förbi i fotbollsvärlden. Bland annat säger Roberto Mancini såhär: "Vi hade planerat ett bud på Postolovski, men har nu kommit fram till att en Ballotelli i laget redan är en för mycket." Intresset för Postolovski har svalnat rejält och han lär nog bli kvar i IFK även efter transferfönstret om de inte väljer att bryta kontraktet.

Landslagsspelare klar för IFK!



Ryktet säger att Sten Lindmark återvänder för att åtminstone träna en del med IFK i sommar. Även Elias Forsenberg från det framgångsrika 94:a laget ryktas sugen att komma och träna!
Övergångssumman blir att betala träningsavgift och medlemsavgift.

Välkommna!

Dagens EOS

Idag har han bokstavligen gått "bak"

På vilket sätt får man fråga honom själv! Men utöver det säger ryktena att han nu helt plötsligt ska provträna för Barcelona! Fortsättning följer


Dagens EOS





Så var de dags igen för dagens EOS.

Elias Olofsson Ståhl har försökt återupprätta sitt förtroende genom att besegra sin tränare i tennis. Detta slutade dock i moll då Elias klart förlorade och visade upp ett fruktansvärt temperament. Dock fick Manchester höra detta, vilket gör att vi inom kort mycket väl kan förvänta oss ett kontraktsförslag då de letar efter en ny Roy Kean. Det skulle göra att talangen går förlorad för IFK Arvidsjaur P9899 då Moskosels ekonomiansvarig knappast kan matcha Uniteds bud. Fortsättning följer

Mourinho flörtar med Jesper Renberg!

Jesper Renberg har gjort stor succé som anfallare iår. Mourinho har flera gånger uttryckt sin önskan om en till anfallare och verkar nu ha fått upp ögonen för Renberg. Enligt uppgifter till media har Mourinho bjudit 270 miljoner, ett bud som IFK Arvidsjaur accepterat. Enligt Renbergs agent som föredrar att vara anonym är det bara små detaljer som fattas innan övergången blir officiell.

En annan IFK:are som verkar vara påväg bort är Amir Sadeghi. Enligt säkra källor med insyn i klubben har Amir skrivit på för AC Milan och blir därmed lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic. Kontraktet sträcker sig över 4 år och är värt 150 miljoner.

Dagens EOS



Elias Olofsson-Ståhl har varit het på transfermarknaden inom lagen i Arvidsjaur. Nästan alla lag har velat ha honom och det har varit mycket bråk kring lagen. Efter dagens målvaktsinsats på IP där killen såg närmast oinspirerad ut verkar dock intresset ha svalnat något. Fortsättning följer

Oskar forsgren klar för tromsö?


Oskar Forsgren i vitt på bilden ryktas vara påväg till Tromsö efter samtal med deras tränare Espen Stark. Enligt vissa källor har Forsgren tagit sig en rejäl funderare och tackat ja till erbjudandet och flyttar vid nästa säsongsstart. den 16 åriga talangen fyller 17 i september och blir därmed den yngst sålda spelaren från Ifk Arvidsjaur. Övergångssumman sägs ligga kring 750 000 norska kronor och det ger Forsgren en lön på 20 000 norska kronor i veckan

Källan vill vara anonym

Silly season Arvidsjaur

På denna blogg hamnar alla de senaste ryktena kring fotbollslagen i Arvidsjaur. Vem är påväg att lämna? Vem är påväg att sluta, vem är påväg till vilket lag? Vilken övergångssumma, ja allting!

RSS 2.0